Az 1980-as évek tajvani „találmánya” először Ázsiában, majd az egész világon elterjedt. Az eredeti buborék tea tejjel kevert fekete teából készül, amihez tápiókabogyókat öntenek. A világos színű italban úszkáló sötét bogyók bizarr külsejét, kellemes édeskés ízét és ruganyos állagát elsősorban Kelet-Ázsiában, illetve azokban az országokban kedvelik, ahol jelentős létszámú ázsiai lakosság él (Kanada, USA, stb.). Leggyakrabban fedéllel zárt műanyag pohárban és igen vastag szívószállal árusítják, aminek segítségével a tápiókabogyók könnyedén felszippanthatók.
Ízesíthetik gyümölcsdarabkákkal, szörppel, mézzel, fagylalttal vagy jégdarával is, készülhet zöld vagy oolong teával, sőt tea nélkül is, tálalhatják forrón vagy hidegen, s a felhasznált ízesítők átszínezhetik az alapvariációban világosbarna italt.
Nem a „boba”, azaz a tápiókabogyók, hanem habos, buborékos állaga miatt hívják buborék-teának.
tápiókabogyó: Alapanyaga a Manihot esculenta gyökérzöldség, amit manióka, kasszava vagy tápióka néven ismerünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése